Содата за хляб е популярен почистващ продукт и има защо. Евтиният домакински артикул

...
Содата за хляб е популярен почистващ продукт и има защо. Евтиният домакински артикул
Коментари Харесай

6 неща, които никога не трябва да почиствате със сода за хляб

Содата за самун е популярен почистващ продукт и има за какво. Евтиният домашен продукт е елементарно наличен и необикновено повсеместен и може да се употребява за всичко - от разчистване на петна от кафе и чай от порцелан до избелване на спортни униформи по време на пране. Но има неща, които не би трябвало да се почистват с него.

Леко абразивните свойства на содата за самун я вършат по-малко от идеална за разчистване на материали, които са склонни към надраскване, пише BHG. Прочетете, с цел да научите за нещата, които в никакъв случай не би трябвало да почиствате със сода за самун.
Огледала и прозорци
Содата за самун е мек абразив, което я прави отлична за нежно унищожаване на петна от твърди повърхности, само че когато става въпрос за разчистване на склонни към надраскване материали като стъкло, содата за самун би трябвало да се заобикаля. Содата за самун може да остави микродраскотини по огледалата и прозорците, което ги оставя да изглеждат лошо и предизвиква трайни вреди.
Стъклокерамични котлони
Точно както при огледалата и прозорците, когато става въпрос за разчистване на стъклокерамичен плот, най-добре е да избягвате потреблението на сода за самун, с цел да избегнете надраскване на повърхността. Вместо това използвайте почистващ крем и/или стъргалка, с цел да премахнете остатъците от готвене вместо абразивен прахуляк.
Позлатени съдове
Златното покритие върху принадлежности за хранене, елементи за сервиране, стъклария и така нататък би трябвало да се обработва деликатно, с цел да се избегне надраскване или ерозия. Избягвайте да почиствате позлатени покрития със сода за самун, вместо това изберете нежни почистващи препарати като препарат за съдове, неабразивни гъби и кърпи от микрофибър, когато става въпрос за разчистване на тези деликатни предмети.
Алуминий
Содата за самун е алкална и когато алуминият е изложен на някакъв тип алкали за нескончаем интервал от време, това може да докара до окисляване на метала, променяйки цвета на повърхността. За да избегнете окисляването на метала и обвързваното обезцветяване, когато употребявате сода за самун за разчистване на алуминиев тиган, изплакнете го неотложно и усърдно след измиване, с цел да намалите времето на излагане.
Мрамор и кварц
Абразивните свойства на содата за самун могат да повредят мрамора и кварца с течение на времето. Тъй като содата за самун може да надраска и износи горния предпазен пласт на мраморни и кварцови повърхности, избягвайте да я употребявате като всекидневен почистващ препарат и вместо това използвайте крем или течен почистващ препарат, с цел да избегнете скъпи и трайни повреди.
Дървени подове и мебели
Содата за самун ще аргументи микродраскотини по дървените подове и мебели, ще износи уплътнителя и ще остави дървото да наподобява матово. И унищожава уплътнителите.

А почистването със сода за самун прави дървото уязвимо за по-нататъшно увреждане.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР